10 ani de la terminarea liceului


au trecut 10 ani de cand am terminat liceul.

eu am ajuns la liceul jean monnet in clasa a V-a (cand se chema liceul nr. 32) si m-am imprietenit imediat cu stef. am venit de la scoala nr. 10 cu luli, eugen, anca zane si altii. am nimerit la c si m-am imprietenit cu patz si cu toma si impreuna cu eugen eram 4. la treapta am cunoscut-o pe una din multele mele verisoare smechere, oana. la liceu, toma a plecat la scoala de muzica si a ajuns flautist. patz a nimerit la b. eugen a nimerit la a, alaturi de luli. la liceu am ajuns la d unde m-am imprietenit cu gorila si cu hambal si cu grama (fost coleg de la c) care mai avea un prieten purcea. nu mi-a placut deloc la d si m-am mutat la a unde erau eugen, luli, bobby si stef, selaru, irina, pitic, gabos, patraulea, dana eremia. luli statea in banca cu ada. bobby statea in banca cu stef. eu am ajuns in prima banca cu eugen si am citit tot letopisetul. dupa un timp am ajuns in banca cu colo si in spatele nostru erau patraulea cu gabos si in fata luli cu ada. in clasa a X-a m-am mutat inapoi la d ca sa invat informatica. aici m-am imprietenit pe langa vechii prieteni cu stoiciucul mic, doicaru (care fusese la b dar nu eram neaparat prieten cu el) si altii. aici mai erau anca zane, oana, gogu, vlad florea, nita, grama, kozakievici. moarte a venit mai tarziu si ne-am imprietenit imediat prin tranzitivitate (care la sportivi functioneaza mai bine). in clasa a XI-a m-am lasat de baschet si m-am apucat de fumat si de baut (timid). sau poate ca fumam din clasa a X-a. nu mai stiu. nu prea conteaza oricum.

sunt prea multi profesorii care mi-au placut si care m-au ajutat cu ceva ca sa ii enumar pe toti. pe scurt insa nu pot sa ii uit pe: profesoara de istorie din clasa a V-a (nu mai stiu cum o cheama dar o am clar in minte si stiu ca citeam enorm pentru istorie), spionu cu magazinul lui istoric (pana la urma am ajuns sa citesc efectiv aproape tot xenopol-ul), ionescu cu legile lui mendel, ionescu profesoara de engleza din clasa a XII-a, ticos, bratu, godeanu cu ticul cu creta, honcescu cu poeziile, palmele, besmeticii si javrele ei, penea, predescu, vlad cu cartea lui de istorie, stefan laurentiu cel care m-a adus de la a la d, primul meu director, florescu si diriginta mea, harsoveanu. undeva special de tot raman: calina cu matematica si invataturile lui si, normal, catan cu matematica, bunatatea, generozitatea si seriozitatea lui.

liceul s-a terminat foarte frumos cu o petrecere la doi frati.

10 ani mai tarziu ma gandesc ca desi am avut o gramada de prieteni extraordinari poate puteam sa am si mai multi sau macar nu s-ar fi rupt nimic in noi daca am fi fumat niste tigari in pauze in grupuri mai mari.

dupa 10 ani petrecerea a fost pregatita de (conform site-ului oficial): palos (seriful scolii), colo si 4 fete: manoiu, sorana, cosmina si denisa georgescu cu care nu tin minte sa fi vorbit niciodata in timpul scolii (de fapt cu sorana am vorbit o data in clasa a IX-a). totul a fost organizat perfect. tot ei au facut si site-ul promotiei: www.palos.ro/reuniune2007

profit de ocazie sa ii salut pe toti colegii mei care ajung sa citeasca aceste randuri chiar daca suntem sau nu prieteni si am vorbit macar o data la scoala sau nu.

nu am mai facut mii de poze pentru ca era un fotograf profesionist. am facut totusi destule dar prea putine ca sa nu fiu nevoit sa pun si poze proaste. ma intreb cate trebuie sa fac ca sa scot 100 bune. 5 mii? 10 mii? un milion? sau poate ca nu voi face niciodata o suta de poze bune dar macar raman niste poze care pot sa ne faca placere. gorila si patz, scuze ca apareti atat de putin. daca ati fost la petrecere, descarcati pozele si nu apareti deloc, nu va suparati. cu siguranta veti avea poze reusite pe site-ul oficial al promotiei, mentionat mai sus.

download poze (23 MB)

download poze emigranti si doicaru (23 MB)

daca vreti pozele la rezolutie de print vorbim.

adaug acum multumirile mele pentru organizatori pe langa constatarea faptului ca s-au descurcat perfect. multumesc sorana, manoiu, cosmina, denisa, colo, palos, multumirile mele pentru profesorii care au onorat cu prezenta lor petrecerea noastra si bineinteles colegilor mei pentru cei 12, 8, 4* ani petrecuti impreuna si pentru petrecere.

*) de fapt multumesc tuturor, nu neaparat celor alaturi de care am petrecut cicluri complete de 4 ani cum sunt moarte, pitic, hairum etc.
copyright © 2003 - 2009 andrei todea, andrei@todea.ro